donderdag, maart 28, 2024
AlgemeenAlgemeen downloadsDownloads

Tijdkaarten Dagritme


Regelmatig zie ik van alles voorbij komen op facebook en pinterest. Deze keer één die ik zelf ook intensief ga gebruiken. Tijdkaarten dagritme die je bij je dagritmekaarten kunt gebruiken. Ze hebben hetzelfde formaat als de dagritmekaarten die ik al eerder met veel liefde heb gemaakt en die je kunt vinden onder deze link.

Tijdkaarten dagritme

Met dagritmekaarten kun je heel goed laten zien wat er op een dag gaat gebeuren. Zo weten de kinderen wanneer er bijvoorbeeld instructie wordt gegeven van een bepaald vak. Wat er eerst is en wat later. Met deze dagritmekaarten tijd kun je nu ook aangeven op welk tijdstip het is.

 

Op de kaarten staat de tijd 3 keer vermeld. Een keer analoog, een keer digitaal en een keer uitgeschreven. Zo kun je ze al vanaf groep 3 gebruiken, zeker voor de hele uren.
In mijn groep 5/6 merk ik dat het analoog klokkijken redelijk gaat, maar de digitale tijd vinden ze erg lastig. Met deze dagritmekaarten zien de kinderen de tijd op verschillende manieren. Ik hoop dat ze zo sneller doorhebben hoe het werkt met de digitale tijden, vooral het 24-uurs systeem.

tijdkaarten dagritme

Nieuw lettertype.

Op de foto hierboven en de eerste foto worden nog de tijdkaartjes getoond met het oude lettertype. Inmiddels heb ik ze allemaal aangepast met een nieuw lettertype.
Dit nieuwe lettertype wordt op de volgende foto getoond.
Al onze dagritmekaartjes, de tijdkaartjes voor de dagritme en de maanden en dagen dagritmekaartjes zijn inmiddels naar het nieuwe lettertype overgezet.

 


De bestanden:


Dagritmekaartjes tijden nieuw lettertype!

Dagritmekaarten – Tijdkaartjes (versie 2023)
Dagritmekaarten – Tijdkaartjes (versie 2023)

Het oude bestand van de kaarten kun je via de volgende link downloaden.

01- tijdkaarten dagritme

 

 

 

.


Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.