donderdag, maart 28, 2024
GetalknapLesideeënoverig rekenenRekenen

Tafelmandala’s


tafelmandala'sWow, tafelmandala’s. Nog even lekker oefenen met de tafels van vermenigvuldiging. En nu geen invuloefeningen, maar lekker kleuren!

 

 

 

 

Tafels oefenen

Tafels kunnen op vele manieren geoefend worden, en er zijn heel veel boekjes in omloop waarbij op allerlei manieren de tafel wordt aangeboden. Het komt er uiteindelijk wel gewoon op neer dat de tafelsommen geautomatiseerd moet worden, en dat lukt lang niet bij alle kinderen met een invulboekje. Daarom zijn deze tafelmandala’s heel anders. Lekker kleuren terwijl je de tafelrij in je hoofd probeert te krijgen.

Tafelmandala’s

Op elk A4 staat een tafel van vermenigvuldiging, beginnend met de tafel van twee en eindigend met de tafel van negen.
Links van het A4 staan de uitkomsten van de tafelsommen van de tafel van boven naar beneden. Rechts van het A4 staat het getal van de tafel in een mooie mandala weergegeven.
Tijdens het inkleuren van deze mandala kunnen je leerlingen ondertussen mooi de tafel leren.
Als de leerlingen alle tafelmandala’s hebben ingekleurd is er nog een mooi voorblad voor alle mandala’s zodat je het geheel aan elkaar geniet als boekje mee kan geven aan je leerlingen zodat ze trots thuis kunnen laten zien wat ze hebben gemaakt.

Je kunt natuurlijk ook elke keer als een kind een tafel beheerst het blad van de betreffenden tafel als beloning geven.  Deze kan dan gekleurd worden. Beheers je uiteindelijk alle tafels heb je een mooi boekje bij elkaar om mee naar huis te geven.

tafelmandala's

Het bestand:

Tafelmandala’s
Tafelmandala’s
Version: 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.