vrijdag, maart 29, 2024
AdvertorialsAlgemeen

Kadaza, handige startpagina voor in het onderwijs.

Onderwijs geven bestaat tegenwoordig een behoorlijk groot gedeelte uit het gebruik van je digibord.
Daarbij bezoek je heel veel websites om je leerlingen van informatie te voorzien, maar hoe onthoud je al die url’s naar al die websites?
Met Kadaza.nl heb je een handige startpagina die heel goed te gebruiken is in het onderwijs.
De startpagina bestaat uit mooie grote iconen die je doorsturen naar de betreffende website die er bij hoort.

Hoe werkt Kadaza?

KadazaMet de startpagina van Kadaza kun je gedeeltelijk een eigen startpagina maken en heeft het verder een heel grote database van sub-pagina’s die allemaal onder een bepaalde categorie vallen.
Het eerste gedeelte is de home categorie. Hierin kun je in 32 blokjes op een heel gemakkelijke manier websites laten zien die je zelf  het meeste gebruikt.
Denk bijvoorbeeld aan de website van Klascement, Wikikids, Schooltv, Het Klokhuis of Squla. Ook een rechtstreekse link naar Gynzy is mogelijk.

Daarnaast heeft Kadaza een heleboel sub-categorieën die zelf ook weer sub-categorieën bevatten over heel veel onderwerpen.
Nieuws, economie, e-learning, pasen, vakantie, astrologie. Teveel om op te noemen.
Op die manier heb je een supergrote database van websites tot je beschikking die gemakkelijk te bereiken is als je Kadaza als startpagina in je browser instelt.

Kun je de startpagina ook delen?

In principe is de startpagina van Kadaza te delen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een aantal collega’s waarmee je veel samenwerkt.
Daarbij is het wel handig dat je duidelijke afspraken maakt over het bijhouden van het persoonlijke gedeelte van de startpagina.
Maar in eerste instantie is Kadaza natuurlijk bedoeld als persoonlijke startpagina.

Kadaza

Is alles beschikbaar binnen Kadaza?

De database van Kadaza beslaat nog lang niet alle websites die zeker binnen het onderwijs worden gebruikt.
Het kan dus zijn dat je bij invoeren van een url te lezen krijgt dat deze website nog niet beschikbaar is. Een moderator moet dan eerst controleren of de betreffende website wel geschikt is voor de startpagina.
Dit gebeurd voor het grootste gedeelte wel binnen 24 uur.

Conclusie

Kadaza is een heel handige manier om jede websites bij  te houden die je dagelijks heel veel gebruikt op je digibord/computer.
Bovendien bevat het een heel grote database aan websites die heel handig onder categorieën zijn ingedeeld zodat ze makkelijk te vinden zijn.
Probeer het eens uit zou ik zeggen en kijk maar eens op Kadaza.nl, de visuele startpagina.