vrijdag, maart 29, 2024
Algemeen downloadsLesideeënSpelletjes

Zweeds loopspel – Paasei


We kennen allemaal wel het Zweeds loopspel. Dit Zweeds loopspel Paasei kun je helemaal naar eigen inzicht invullen.

Zweeds loopspel

Zweeds loopspel - PaaseiBij het zweeds loopspel hangen er verschillende vragen in een afgesproken ruimte. Dit kan binnen zijn maar natuurlijk ook buiten. De kinderen rennen naar de verschillende vragen toe en beantwoorden de vragen. Ze schrijven dit op een antwoordblad op een centraal afgesproken plek.

Je kunt kinderen bij een bepaalde vraag laten beginnen, individueel of in groepjes. De eerst begint bij vraag 1, de volgende bij vraag 3, de volgende bij vraag 5 etc. Daarna gaan ze op zoek naar de volgende vraag. Als ze dan bij de laatste vraag zijn, beginnen ze weer bij vraag 1. Behalve natuurlijk het kind/groepje dat bij vraag 1 was begonnen. Die is bij de laatste vraag klaar. Op deze manier kan iedereen gelijk starten en voorkom je dat iedereen naar dezelfde vraag loopt.

Zweeds loopspel – Paasei

Bij dit spel kun je zelf de vragen maken in het Worddocument wat je hieronder naast de Paaseieren ook kunt downloaden. Zo kun je de paaseieren voor verschillende vakgebieden gebruiken. Zo kun je ze bijvoorbeeld bij rekenen gebruiken, maar ook bij spelling. Wil je hem echt in de Paassfeer gebruiken kun je ook vragen met betrekking tot het Paasfeest opzetten.

In Word maak je dan zelf de vragenkaartjes. De eieren print je zo vaak uit als je vragen hebt. Als je deze lamineert, kun je de eieren vaker gebruiken en de kaartjes steeds veranderen. Deze kun je er dan bijvoorbeeld met plakgom of met plakband opplakken.

De bestanden:

Zweedsloopspel – Paasei
Zweedsloopspel – Paasei
Zweedsloopspel – Worddoc voor vragen maken.
Zweedsloopspel – Worddoc voor vragen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.