vrijdag, maart 29, 2024
Breuk en komma getallenGetalknapLesideeënRekenenStiptekeningen

Stiptekening Kerst met breuken


Deze stiptekening Kerst met breuken is weer nieuw in de serie stiptekeningen. Na al verschillende stiptekeningen met tafels, plus- maar ook minsommen is dit er een voor de wat hogere groepen. Deze keer met breuken.

Stiptekening Kerst met breuken

Welke breuk hoort erbij

Bij deze stiptekening Kerst met breuken is het de bedoeling dat de kinderen eerst de goede breuk bij de plaatjes (cirkels/pizza’s) gaan schrijven. In deze stiptekening zijn verschillende breuken gebruikt. Tijdens het invullen van de breuken, ontdekken de kinderen dat bepaalde breuken er hetzelfde uitzien. Bijvoorbeeld 3/4 is het zelfde als 6/8. Zo zijn er 33 “verschillende” breuken in deze stiptekening.

Als alle breuken erbij zijn geschreven kan de tekening gemaakt worden. De kinderen gaan van links bovenaan  naar beneden, vervolgens naar de tweede rij door naar de laatste rij en zoeken in die volgorde de breuken op in de stiptekening. Als ze het goed doen ontstaat er een leuke tekening in de kerstsfeer.

Stiptekening Kerst met breuken

Keuzekast of tussendoortje

Deze opdracht kun je heel goed in deze tijd in de keuzekast leggen of gebruiken als tussendoortje of extra werk op de weektaak. Dit soort opdrachten wil ik ook nog wel eens ’s ochtends tijdens de inloop neerleggen voor de kinderen. Ze vinden het heerlijk om dan met dit soort opdrachten even lekker aan de slag te gaan.

Het bestand:

Stiptekening – kerst – breuken.
Stiptekening – kerst – breuken.

Kerst 2021Kerst 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.