vrijdag, maart 29, 2024
BeeldknapKeuzekastLesideeënSamenknapTegelpuzzelsZelfknap

Tegelpuzzel paaseieren


tegelpuzzel paaseierenTegelpuzzel paaseieren. Op school hebben we leuke uitdagende puzzeltjes die regelmatig in de keuzekast komen. Nu hebben we er niet zo heel veel, en laatst kreeg ik hier ook een vraag over waar deze te koop waren.
Deze opdracht kun je namelijk ook vinden beeldknap in de keuzekastopdrachten op de site.
Ik kon het eigenlijk ook niet vinden en dus is het idee ontstaan om zelf van deze puzzels te gaan maken.

Tegelpuzzel Paaseieren

Zo net voor Pasen is het leuk om de kinderen te laten puzzelen in het thema Pasen. Bij een tegelpuzzel heb je 9 tegeltjes die samen één grote tegel vormen. Dit lijkt gemakkelijk, maar is het niet.  De 9 tegeltjes moeten zo neergelegd worden dat ze samen weer een grote tegel van 3 bij 3 vormen.  Maar het moet wel zo, dat de paaseieren goed bij elkaar passen. Dit is best een uitdaging waar de kinderen nog wel even mee bezig zullen zijn.

tegelpuzzel paaseieren

Keuzekast

De puzzels liggen bij ons regelmatig in de keuzekast, maar omdat deze puzzel gerelateerd is aan Pasen kun je er bij deze ook voor kiezen om hem voor alle kinderen te kopiëren en zelf uit te laten knippen. Ze kunnen deze dan ook mee naar huis nemen.

Voor de keuzekast wil ik nog meer tegelpuzzels gaan maken en hier delen. Als jullie leuke thema’s hebben voor op deze puzzels, dan hoor ik het graag!

Het bestand:

Tegelpuzzel paaseieren.
Tegelpuzzel paaseieren.

TuinTuin


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.