Thuiswerkcompany, ondersteuning in het onderwijs.

De Thuiswerkcompany biedt betaalbare bijles.

Als leerkracht in het basisonderwijs zie je regelmatig leerlingen in je klas die wel eens wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Ook uit het voortgezet onderwijs hoor ik regelmatig dat er door ouders en leerkrachten soms naar manieren wordt gezocht om leerlingen extra steun te kunnen geven.
Zeker nu we voor langere periodes thuisonderwijs moe(s)ten geven en er veel vragen ontstaan van ouders om hun kinderen bij te staan.

Niet voor iedereen even gemakkelijk.

thuiswerkcompanyOnderwijs geven aan leerlingen is niet voor elke ouder even gemakkelijk.
Of nu het niveau van de opleiding hoger is dan de opleiding die de ouders zelf hebben gehad, of dat ouders soms de Nederlandse taal niet goed genoeg beheersen om hun kinderen te ondersteunen.
Er zijn talloze redenen waarom ouders soms vast lopen in het helpen van hun kind(eren).

Hierdoor dreigt er voor veel leerlingen een achterstand die misschien nog wel een lange tijd gaat duren voordat deze is weggewerkt.
Dat zou jammer zijn, want ook ik zie soms leerlingen worstelen met hun schoolwerk. Ze zouden eigenlijk met hun klasgenoten gezamenlijk dezelfde richting op moeten om goed onderwezen de toekomst tegemoet te kunnen gaan.

Bijles een optie?

Nu zie ik wel eens dat sommige leerlingen lesondersteuning of bijles krijgen. Ouders huren dit in voor hun kinderen om ze toch te kunnen helpen.
Natuurlijk vind ik dat het onderwijs in eerste instantie bij de school zelf ligt. Ik begrijp echter ook wel elders hulp wordt gezocht om die moeilijke som te laten uitleggen voor hun kind.
Zorgelijker vind ik dat dit meestal wordt gedaan door ouders die daar vaak ook de financiële middelen voor hebben om bijles te kunnen regelen.
Op die manier gaan we een tweedeling krijgen in ons onderwijs.
Zij die dure bijles kunnen bekostigen en een grote groep kinderen die deze bijles niet aangeboden krijgen omdat het simpel gezegd te duur is.

Nieuwe tijden, nieuwe kansen.

ThuiswerkcompanyGelukkig zie je in deze nieuwe tijden ook nieuwe kansen verschijnen.
Zo ben ik onlangs in aanraking gekomen met een stichting die op betaalbaar niveau bijles en huiswerkbegeleiding aanbied.
De stichting Thuiswerkcompany heeft geen winstoogmerk. Het dient puur als vraag- en aanbodbemiddelaar tussen ouders en scholen die extra ondersteuning zoeken en de bijlesdocenten.
Op die manier kan er tegen een betaalbare prijs ondersteuning aangeboden worden voor iedereen.
Bovendien wordt er goed in de gaten gehouden dat de ondersteuning samen loopt met de lesmethodes die de leerling op school wordt aangeboden.
Een win-winsituatie, want de bijles wordt laagdrempelig en betaalbaar aangeboden. Zo is het voor iedereen mogelijk  om de beste onderwijsondersteuning aan te bieden. Anderzijds is er de zekerheid dat de ondersteuning het niveau heeft dat gewenst is.

Voor meer informatie over de Thuiswerkcompany kunt u op hun website kijken.

Sinds 1 maart is ook de website thuisbasisonderwijs online en is er een facebookgroep.

Dit is een gesponsorde blogpost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: