vrijdag, maart 29, 2024
KeuzekastLesideeënWoordknap

Taalopdracht: Waar reis je mee….?


Voor rekenen is er heel veel te vinden op het internet, maar voor taal wordt het toch wel wat lastig. Zelfs op Pinterest vind ik niet veel.
Daarom deze taalopdracht: Waar reis je mee….?, want om extra te oefenen met taal krijgen kinderen toch al snel de standaard invuloefeningen en dat is, zeg nou zelf, toch echt niet altijd leuk.
In deze taalopdracht(en) wordt vooral de woordenschat geoefend en sluit prima aan bij de Kinderboekenweek dit jaar!!

Puzzels

De taalopdracht bestaat uit puzzels. Twee verschillende soorten puzzels in verschillende versies. De eerste puzzel is een invulkruiswoord. Om de puzzel staan afbeeldingen met de woorden erbij van vervoermiddelen. De woorden moeten in de puzzel worden ingevuld. Enkele van de letters zijn hier al ingevuld.
De tweede puzzel is dezelfde als de eerste, maar dan staan de woorden niet meer bij de afbeeldingen.

In de derde een de vierde puzzel, zijn de woorden nogmaals verwerkt in een puzzel, ditmaal een woordzoeker. Ook hier weer een woordzoeker met afbeelding en woord, en een woordzoeker met alleen de afbeelding.

waar reis je mee

Zo zijn de kinderen met deze Taalopdracht: Waar reis je mee….? op verschillende niveaus en op verschillende manieren met woorden bezig uit het thema vervoer.

Deze opdracht kun je natuurlijk weer heel goed wegleggen in de keuzekast bij woordknap.

Het bestand:

Taalopdracht: Waar reis je mee….?
Taalopdracht: Waar reis je mee….?
Version: 3.0

2 thoughts on “Taalopdracht: Waar reis je mee….?

  • Ik ben bang dat de puzzel niet klopt. De woorden kunnen niet allemaal gebruikt worden. En sommige woorden passen niet……

    Beantwoorden
    • Klopt inderdaad Gerdien. Bedankt voor je reactie. We hebben het probleem inmiddels verholpen. Op de pagina kun je nu versie 2 downloaden. Die is wel correct.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.