donderdag, maart 28, 2024
DigiknapLesideeënProgrammeren - Bee Bot - Mindstorms - Dash

Dungeon Hunt Bee Bot


Spelen met de Bee Bot is iets wat de kinderen maar al te graag doen. Helaas was er bij ons op school nog niet zo heel veel materiaal waarmee de kinderen uit de bovenbouw echt gericht met de Bee Bot aan de slag konden. Aanschaffen is erg prijzig dus maar eens even zelf aan de slag gegaan. En zo is de Bee Bot Dungeon Hunt onstaan.

Dungeon Hunt

In de dungeon kunnen kinderen monsters verslaan, sleutels ophalen en kisten openen terwijl ze over het dungeon speelveld bewegen met de Bee Bot. De Bee Bot moet van te voren geprogrammeerd zijn, zodat hij in één keer van start naar stop gaat.
Om de kinderen wegwijs te maken met Bee Bot Dungeon Hunt is er een pdf-bestand met 6 opdrachtkaarten die al zijn ingevuld. Hierin wordt duidelijk uitgelegd hoe het spel gespeeld moet worden en gaat van simpel naar wat moeilijkere opdrachten.

Daarna is er een opdrachtkaart (nummer 7) waarmee de kinderen hun eigen parcours gaan maken.
Er is een apart pdf-bestand voor de leerkracht waarin alles duidelijker wordt uitgelegd.

Benodigdheden

Om dit goed te kunnen spelen heb je natuurlijk een Bee Bot (of Blue Bot) nodig en een transparante mat met insteekvakken (4×6).

Druk het pdf-bestand met parcours kaartjes af, knip ze uit en lamineer de kaartjes. Dit zijn de kaartjes waarmee je het parcours kunt opbouwen in de transparante mat.
Druk de opdrachtkaarten af die in het leerlingen pdf-bestand zitten. De opdrachtkaarten 1 t/m 6 kun je eventueel ook lamineren, dan blijven ze langer mooi. Opdrachtkaart nummer 7  kunnen de kinderen gebruiken om zelf een parcours in te tekenen. Deze moet/kan dus vaker gekopieerd worden.
Verder is er nog een pdf-bestand met programmeerhulpkaartjes. Deze zijn ter ondersteuning te gebruiken voor kinderen die het nog erg moeilijk vinden om veel stappen achter elkaar te programmeren.

Filmpje

De kinderen uit mijn groep 5/6 hebben de Dungeon Hunt uitgebreid getest. Ze vonden het geweldig. Zie het filmpje voor een korte impressie.

De bestanden:

Dungeon hunt – Parcours.
Dungeon hunt – Parcours.
Dungeon hunt – Opdrachtkaarten voor de leerlingen.
Dungeon hunt – Opdrachtkaarten voor de leerlingen.
Dungeon hunt – Programmeerhulp kaartjes.
Dungeon hunt – Programmeerhulp kaartjes.
Dungeon hunt – Leraren uitleg.
Dungeon hunt – Leraren uitleg.

Dit spel is met plezier gemaakt en vrij te gebruiken. Het thema van dit spel is de dungeon, maar misschien zijn er nog veel meer leuke ideeën.
We horen ze graag, en misschien kunnen daar dan ook leuk materiaal voor de Bee Bot mee maken.
Ook eventuele uitbreidingsideeën voor dit spel zijn natuurlijk welkom.


2 thoughts on “Dungeon Hunt Bee Bot

  • Dank je wel, mooie uitwerking!
    Tip: ik zou zelf dan de BlueBot gebruiken, vind die meer passen bij midden- en bouw. Zowel in meer technische uitvoering als ook de extra mogelijkheid van het bedienen op afstand.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.