donderdag, maart 28, 2024
LesideeënSamenknapSpelletjes

Pasen vind en tel


In deze tijd, als het bijna Pasen is, is er niets leuker dan eieren versieren en/of eieren zoeken. Met dit Pasen vind en tel spel kun je met de kleuters hier nog een leerzame en leuke activiteit mee doen.

Met dit Pasen vind en tel spel is het de bedoeling dat de kinderen op zoek gaan naar kaartjes met afbeeldingen rondom Pasen die verstopt zijn in het lokaal of een andere plek waar je deze activiteit organiseert. Het spel bestaat uit tien kaartjes met daarop een nummer en een aantal voorwerpen. Daarnaast is er nog een blad waarop de kinderen in kunnen vullen hoeveel voorwerpen ze hebben geteld.

De kaartjes kun je uitknippen en lamineren en ergens in de ruimte ophangen. Zichtbaar of echt verstopt, dat is om het even.
Elk kind heeft een blad met eieren en gaat op zoek naar de kaartjes. Als een kaartje gevonden is, kijkt het welk nummer dit kaartje heeft en telt het aantal afbeeldingen op het kaartje. Dan zoekt het op het werkblad  het ei met hetzelfde nummer. Nu kun je gaan differentiëren, want de kinderen die de getallen nog niet kunnen schrijven, tekenen  het aantal afbeeldingen dat ze geteld hebben in het ei (dit hoeft natuurlijk niet precies hetzelfde te zijn, Ze kunnen ook vormpjes o.i.d. tekenen. Kinderen die de cijfers al kunnen schrijven zetten het getal in het ei. Maar allebei kan natuurlijk ook heel goed.

Kinderen zijn heerlijk in beweging tijdens dit spel en zijn toch bezig met tellen en de cijfers. Dit spel is ook leuk te gebruiken bij groepsdoorbrekend werken. Laat oudere kinderen de kaartjes verstoppen en aanmoedigen bij het zoeken. Ze kunnen ook de kleuters helpen voor wie dit spel dan misschien nog net een beetje te moeilijk is.

Meer leuke ideetjes voor Pasen vind je HIER

Het bestand :

Pasen vind en tel
Pasen vind en tel
Version: 1.0

Communie/Lentefeest 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.