vrijdag, maart 29, 2024
BoekreviewsJeugdboekenReviewsYoung Adult

Achtervolging-Ren voor je leven


Ik heb weer een boek gelezen, en wat voor één. Dit was echt zo’n boek die je eigenlijk niet weg wilt leggen, maar je weet dat je op tijd naar bed moet, omdat de volgende morgen de wekker weer op tijd gaat. Achtervolging van Linwood Barclay is een heerlijk spannend boek voor de jeugd. Een thriller waarbij je bijna constant op het puntje van je stoel zit bij wijze van spreken.

Het boek begint in een soort onderzoeksinstituut bij Chipper. Een hond die hier gevangen zit en de dood in de ogen kijkt. Hij blijkt een hel bijzondere hond te zijn. In het labaratorium hebben ze van alles met hem gedaan waardoor hij heel speciaal en kostbaar is. Ze willen hem echter doden omdat hij een zwakheid heeft, namelijk zijn instinct. Hij weet te ontsnappen op een manier die je eigenlijk niet voor mogelijk houdt. Er volgt een grote speurtocht naar de hond, en bij deze zoektocht door de mensen van het instituut (zoals Chipper het noemt) wordt er nergens naar gekeken. Het kost zelfs een mensenleven.

Chipper gaat tijdens deze achtervolging op zoek naar een jongen. Deze jongen, Jeff, heeft beide ouders verloren en woont bij zijn tante, waar hij de vervelende klusjes moet opknappen. Deze jongen is absoluut niet gelukkig. Waarom de hond op zoek gaat naar Jeff wordt pas tegen het einde van het boek duidelijk, maar zodra Chipper en Jeffs pad elkaar kruizen belanden ze van het ene in het andere bloedstollende avontuur.

Boeken algemeen

Een heerlijk boek voor de jeugd zei ik al. Het leest heerlijk weg. Het boek is geschreven vanuit verschillende perspectieven, en zo wordt het verhaal dus van verschillende kanten verteld. Hierdoor wordt het juist spannend, omdat je als lezer meer weet dan de hoofdpersonen, maar ook weer niet alles.

De schrijver van dit boek heeft al meerdere boeken geschreven. Hij werd geboren in de Verenigde Staten en verhuisde op vierjarige leeftijd met zijn ouders naar Canada. Hij debuteerde in 2007 met de thriller No Time For Goodbye (Nederlandse titel: Zonder een woord).

Het boek heeft een open einde, maar achter in het boek wordt al vermeld dat het volgende deel “Ontsnapping” volgend voorjaar zal verschijnen. Ik kijk er nu al naar uit!!

Met dank aan UnieboekHetSpectrum voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar van Achtervolging.

 Achtervolging – Ren voor je leven
Linwood Barclay
Uitgeverij: VanHolkema&Warendorff
ISBN: 9789000365791
maart 2019
256 pagina’s

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.