donderdag, maart 28, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Lotte Laat Maar, De verwoestende puppy – Willeke Brouwer


Na een bezoek aan mijn klas kreeg ik het laatste boek van Willeke Brouwer, Lotte Laat Maar de verwoestende puppy. Tijdens het bezoek had ze er zelf uit voorgelezen in mijn groep 5/6. Het was erg grappig. Het begin is sowieso erg grappig over kleine broertje Daan, maar als er dan ook een Daan in de klas zit is het natuurlijk helemaal hilarisch.

Voorleesboek?

Na het bezoek ben ik verder gaan voorlezen in het boek, maar kwam er al snel achter dat het niet echt geschikt is voor groep 5/6, en ook leest het lastig voor. Het leest lastig voor omdat er op heel veel plaatsen een punt staat i.p.v. een komma en het lettertype vond ik ook vrij lastig. Daarnaast staan er heel veel tekeningen in die je dan steeds moet laten zien, en je moet ze echt laten zien omdat ze zo leuk zijn en ook echt bij het verhaal horen.  Het is echter een heel leuk boek om zelf te lezen, zeker voor meiden uit groep 7/8.

Meidenboek.

Willeke vertelde dat de uitgever na de Silvesterboeken (o.a Silvester en het knorrende cadeau en Silvester en de vreemde voorouder) eens een meidenboek van haar wilde. Nou, dat is gelukt hoor. Lotte Laat Maar is inderdaad een meidenboek. Thema’s als vriendschap, uiterlijk, verliefdheid en naar de brugklas zijn er allemaal in verwerkt.

De verwoestende puppy.

Het verhaal speelt zich af in de zomervakantie en wordt verteld in de ik-vorm. Je leest het verhaal vanuit de ogen van Lotte. Erg leuk gedaan. Ze vertelt over haar broertje Daan van drie op een heel komische manier, over haar grotere broer Max vertelt ze wat minder, maar komt in het verhaal wel geregeld terug. Haar BFF is Tessa, die na de zomervakantie naar een andere middelbare school gaat. Haar vader is overleden toen ze tien jaar was.
Moeder heeft een nieuwe vriend, en dit vindt Tessa lastig. Maar ze sluit een “deal” met haar moeder: Ik probeer jouw nieuwe vriend leuk te vinden als ik een puppy krijg.
Als de puppy er dan is volgend er allerlei hilarische gebeurtenissen.

Kortom, een heel leuk boek voor de meisjes van 11 tot 14 jaar, de aankomende brugklasser of net brugklasser. Zij zullen hier zeker veel in herkennen. De spanning om naar de brugklas te gaan en het maken van nieuwe vrienden omdat jou vriendin/ klasgenoot misschien wel niet naar dezelfde school gaat dan jij.

Cadeauwinkel

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.