donderdag, april 18, 2024
Onderwijsmaterialen

Het kleine, grote geluk van Kerstmis.


Het kleine, grote geluk van Kerstmis.

Karien Kupers van lieverdeliefste vroeg mij om eens te kijken naar haar (e)boek van het Kerstverhaal met bijbehorende lessenserie, Het kleine, grote geluk van Kerstmis. Ik was meteen al helemaal weg van de mooie kleurrijke illustraties die bij dit verhaal getekend zijn.

Het kleine, grote geluk van Kerstmis

Het verhaal is het kerstverhaal op geheel eigen wijze verteld. Het verhaal van Jozef en Maria met illustraties kleurrijk, maar ook vol liefde.  Van het bericht van de Engel, naar het  bericht van de keizer die de mensen wil tellen, op reis, de nacht in de stal waar het kindje wordt geboren to de herder die  de ster volgt naar de stal, waar het kleine, grote geluk van Kertsmis is.
Op elke afbeelding is wel een hartje te zien en dat maakt het juist zo mooi.

Het lespakket

Het lespakket bij het kleine, grote geluk van Kerstmis bestaat uit 9 activiteiten. De activiteiten worden uitgebreid beschreven. Zo staat er bijvoorbeeld in wat je nodig hebt en worden er handige tips gegeven. De activiteiten zijn gemakkelijk aan te passen naar eigen wens en zijn geschikt voor groep 1 t/m 3.
Zo kun je naar aanleiding van het verhaal een mindmap maken, kun je met de bijgeleverde woordkaartjes aan de slag en is er een telopdracht bij. Het verhaal kan natuurlijk worden nagespeeld en zo zijn er nog veel meer leuke en leerzame activiteiten die je erbij kan gebruiken. Er kunnen naar aanleiding van het verhaal zelfs koekjes gebakken worden.

De activiteiten worden uitgebreid beschreven en extra’s die je nodig hebt zoals bijvoorbeeld de woordkaartjes worden meegeleverd in de bijlage.

Het complete pakket van boekje, lesideeën en bijlagen is digitaal verkrijgbaar.  Voor meer informatie kun je gaan naar de site van Lieverdeliefste

Kerstwinkel 2017

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.