donderdag, maart 28, 2024
BoekreviewsPrentenboekenReviews

Veel te veel wortels – Katy Hudson


Veel te veel wortels.

Wortels, ik houd er zelf helemaal niet van. Niet gekookt, niet in de hutspot, helemaal niet. Maar het konijn in dit prentenboek houdt er extreem veel van.

Op de voorkant van dit mooi uitgevoerde prentenboek zie je Konijn boven op een berg wortels liggen. De titel Veel te veel wortels maakt je nieuwsgierig waarom.

Konijn verzamelt wortels en stopt zijn huisje ermee vol. Zo vol dat hij er zelf niet meer bij kan. Hij zoekt een slaapplaats bij schildpad, Vogel, Eekhoorn en Bever. Maar omdat Konijn overal wortels instopt gaat dit vreselijk mis en hebben deze dieren geen huis meer. Ze gaan uiteindelijk met zijn allen naar het huis van Konijn. Hij leert dat hij beter kan delen dan verzamelen.

Een mooi prentenboek met een hardcover kaft. Mooie heldere herkenbare illustraties die ook door Katy Hudson zijn gemaakt.

Een leuk boek om voor te lezen, en om over te praten met kleuters.

Dit prentenboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Maretak, gespecialiseerd in kinderboeken, en nu ook Prentenboeken onder de naam Maretak Kleuters. Opvallende prentenboeken die aansluiten bij thema’s die kleuters bezighouden en die ook op school in het kleutercurriculum aan bod komen.

Maretak is ook gespecialiseerd in kinderboeken. Van eerste leesboekjes die kinderen kunnen lezen zodra ze letters kennen, tot spannende boeken voor groep 8.
En alles wat daar tussen zit!

Veel te veel wortels
Katy Hudson
Uitgeverij: Maretak
30 pagina’s
2017

Kantoor en schoolKantoor en school

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.