donderdag, maart 28, 2024
Algemeen

Vanaf nu van feest naar feest tot de kerstvakantie!


Zo de herfstvakantie is voorbij en we maken ons op voor de drukste periode van het jaar. We gaan van feest naar feest in deze periode vanaf de herfstvakantie tot de kerstvakantie.

Sint Maarten

We beginnen met het vieren van Sint Maarten op 11 november. Dat betekent druk in de weer met de lampionnen en het zingen van de Sint Maarten liedjes. Bij ons op school hebben we er dit jaar voor gekozen om alleen met de groepen 1 t/m 4 nog lampionnen te maken. De kinderen in de bovenbouw waren niet echt meer gemotiveerd voor het zelf maken van de lampion. Voor de onderbouw begint dus gelijk na de herfstvakantie al de “stress”.

Sinterklaas

Dan is Sint Maarten geweest, en dan staat Sint Nicolaas alweer op de stoep. Gelukkig hebben we daartussen even een adempauze, omdat de Sint pas een week na Sint Maarten arriveert. tussen zit. De Sint komt dit jaar op 18 november aan. Dit geeft vaak al wat stress en spanning bij de kinderen.
Er wordt weer heel wat geknutseld, gerijmd. Thuis wordt gewerkt aan de surprises nadat in de bovenbouw de lootjes zijn getrokken.

Kerst

En dan na het bezoek van de Sint, hop op naar de Kerst. Voorbereiden op de Kerstmarkt, of misschien wel een Kerstmusical of wat er al niet bedacht kan worden voor de Kerst. Druk is het altijd.

Hoe kun je er nu voor zorgen dat deze periode toch leuk blijft, want dat het leuk is, dat is een ding wat zeker is, maar als je zodra de kerstvakantie begint compleet bent afgebrand door alle drukte is dat niet gezond.

Probeer in ieder geval pauze in te lassen tussen de feesten. Er zit al een week tussen Sint Maarten en Sinterklaas, en omdat we dit schooljaar drie weken hebben tussen Sinterklaas en de kerstvakantie zou je na Sinterklaas een week moeten wachten voor je je in de Kerst stort. Ook met de Kerstboom in de klas en alle versieringen eromheen. Even een week niets. Ook voor de kinderen geeft dit rust.
Denk goed na over wat je doet met de feesten. Erg leuk dat feestvieren, maar het moet ook georganiseerd worden. Betrek ouders hierbij. Dat scheelt een heleboel.

Verder denk ik dat het zoveel mogelijk genieten moet zijn deze tijd, want het is wel een hele gezellige tijd.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


One thought on “Vanaf nu van feest naar feest tot de kerstvakantie!

  • Dag Juf Marjan!

    Wat geweldig dat u lezen ook heel belangrijk vindt en zoveel doet voor leesbevordering. Zelf illustreerde ik 30 jaar lang school-, lees- en prentenboeken. In 2013 vond ik het tijd worden voor een gratis online platform om het lezen te bevorderen middels bewegende, voorgelezen prentenboekjes mét de tekst ernaast.

    Misschien is het leuk om in de feestmaand met Sint en Kerst mijn miniprentenboekjes achter de hand te hebben, als tussendoortjes bij de spelletjes/vieringen of als ’toetjes’?
    https://booxalive.nl/sint-kerst/#ik_zie_hem_al_staan : 2 sint-verhaaltjes
    https://booxalive.nl/vrolijk-kerstfeest/ : 2 kerstverhaaltjes

    Sowieso veel succes bij uw mooie werk en de komende feestweken!
    Magda van Tilburg

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.