donderdag, maart 28, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Froekje en Mies – Op scoutingkamp. Wat een heerlijk boek weer!


Froekje en Mies – Op scoutingkamp.

Ik las het tweede deel uit de serie kinderboeken over Froekje en Mies: Op scoutingkamp.

Sandra Kuipers en Mireille Hovius schrijven samen kinderboeken. Het idee daarvoor is ontstaan op de basisschool, waar Sandra werkt als leerkracht en de twee kinderen van Mireille naar school gaan.

Froekje en Mies Op scoutingkamp is heel mooi geïllustreerd door Alvin Silvrants.

Op scoutingkamp

Froekje en Mies gaan samen op scoutingkamp. Als ze op de kamplocatie aankomen, blijkt het terrein dubbel geboekt te zijn.  Twee scoutingverenigingen uit Alkmaar. Gelukkig kunnen beide verenigingen blijven, maar er moet wel gestreden worden om het clubgebouw voor de Bonte avond.
Op zich niet een probleem, maar bij de andere scoutingvereniging zit Kasper. Kasper pest de meiden altijd. En je raad het al, het komt al snel tot een conflict.
Van chips in slaapzakken, naar het lostrekken van haringen van een tent tot het saboteren van een bosspel. Kasper bedreigt Froekje, en zij durft niets te zeggen, omdat Kasper dan Mies haar krullen wil afknippen. Gelukkig heeft Mies wel iets in de gaten.

Tijdens een race met vlotten moet duidelijk worden welke vereniging in het clubgebouw mag. Na deze race komt het tot een ontknoping.

Een fijn. vlot lezend verhaal met een spannend avontuur, waarbij vriendschap een belangrijk thema is. Er zijn voor elkaar en om elkaar denken.

Flaptekst:

Twee scoutingverenigingen wedijveren om het clubgebouw. Wie wint de vlottenrace? Froekje en Mies met de gidsen of Kasper met de verkenners? Beiden gaan 100% voor de winst, maar of de strijd ook het beste in ze naar boven haalt?

Ik hoor niks.” Kasper trekt één wenkbrauw op.
“Ja,” zegt Froekje met trillende stem. “Jullie winnen de vlottentocht.”
“Juist!” Nu grijnst hij. “Froekje begint het te leren. En dan nog wat: Jij wordt mijn knecht.”

Froekje en Mies Op scoutingkamp
Sandra Kuipers en Mireille Hovius
130 pagina’s
Uitgeverij Noordzee
2017

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.