donderdag, maart 28, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Siem Subliem en het rode gevaar


Ik las het tweede deel over Siem Subliem, Siem Subliem en het rode gevaar en hij was weer Subliem. Toen ik zag dat na Siem Subliem en het ei van Jannes een tweede deel in de serie was uitgekomen, wilde ik deze meten lezen.
Dankzij Tosca Menten, de schrijfster van dit heerlijke boek kreeg ik al snel een recensie exemplaar opgestuurd.

Tosca Menten is bekend van vele kinderboeken zoals Dummie de Mummie en juffrouw Pots.

Siem Subliem en het rode gevaar.

In dit deel, wordt het verhaal van Siem  en zijn avonturen op Landgoed Pierewaai verder verteld. Je hoeft het eerste deel niet gelezen te hebben, maar het is wel handig. Het boek leest als een trein.
Naast Siem, Jannes, opa en oma en natuurlijk Struis de struisvogel maken we in dit boek kennis met Karel en Henriëtte Meur en Ploos en Toos hun tweelingdochters.
Karel Meur wil met alle macht te weten komen hoe het geurtje Siem Subliem gemaakt wordt, en als hem dit niet lukt gooit hij zijn dochters in de strijd. Maar het loopt niet zoals hij graag zou willen, want Ploos en Toos raken bevriend met Siem.
Karel Meur bedenkt iets anders, waardoor Struis verdwijnt. Wat heeft de Zeppelin en een rol behang hiermee te maken?

Toen ik in mijn klas vertelde dat ik ook het tweede boek van Siem Subliem had gekregen werden de kinderen meteen razend enthousiast. Er was echter geen tijd meer om hem voor te lezen in de klas omdat het bijna vakantie was. Al snel kwamen er kinderen naar me toe. “Juf, ik heb hem geleend in de bieb hoor!”
Voordat ik het doorhad hadden ze het boek eerder uit dan ik. “Maar ik verklap het lekker niet hoor juf!” Heerlijk toch. Deze staat zeker weer op mijn lijst met voorleesboeken.

Siem Subliem en het rode gevaar
Tosca Menten
Illustraties: Katrien Holland
Uitgeverij Unieboek Het Spectrum
2017
212 pagina’s

Kantoor en schoolKantoor en school


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.